BoligNæstved

10 gode råd om varme og indeklima

Hvis du bor i afdeling 10 Birkehegnet eller afdeling 18 Spjellerup (Spjellerupvej 59A-B-C) gælder nedenstående regler ikke.

Klik i stedet på din afdeling i venstre side. 

 1. Fungerer radiatorerne som de skal?
  Sørg for, at radiatorerne altid fungerer, som de skal. Det gør de, når de er varme i toppen og kolde i bunden.

 2. Sørg for en passende temperatur!
  Find en passende temperatur i de forskellige rum. For hver grad du hæver temperaturen, bruger du ca.5 % mere energi.

 3. Tænd for alle radiatorer!
  Tænd for alle radiatorer samtidig. På den måde bliver varmen behageligt fordelt. Du sparer ikke noget ved at skrue helt op for én radiator, tværtimod!

 4. Undgå at dække din radiator til!
  Undgå at tørre tøj på en radiator eller stille møbler for tæt på den. Så kan radiatoren ikke komme af med varmen og skal bruge for meget energi på at varme rummet op.

 5. Kontrollér dine termostater!
  Radiatorens termostat må ikke være dækket af møbler eller gardiner - så kan den ikke føle rumtemperaturen. Kontrollér 1-2 gange årligt, om termostaterne virker: Når du skruer helt op, skal radiatoren blive varm over det hele. Når du slukker, skal den blive kold efter 1-2 timer.

 6. Luft grundigt ud med gennemtræk 2-3 gange om dagen i ca. 3-5 minutter.

 7. Varm hele boligen op til 20-22 grader i fyringssæsonen. Det hjælper til med at holde luftfugtigheden nede. Risikoen for, at fugten fra inde luften sætter sig som vand, bliver større jo lavere rumtemperaturen er.

 8. Tør ikke vasketøj indendørs. Det giver for høj luftfugtighed i boligen, som kan være medvirkende til et dårligt indeklima.

 9. Tænd emhætten, eller åbn vinduet, når du laver mad, og lad den stå tændt eller være åben mindst 10 minutter efter, du er færdig, så den varme fugtige luft ikke sætter sig i boligen.

 10. Lad ikke døren til badeværelset stå åben, når du har været i bad, da fugt vil trænge ud i resten af boligen. Hold døren lukket, og åben vinduet eller tænd for ventilationen indtil den fugtige luft er væk.

  Undgå fugtskader - Læs mere her